Nieuwe publicatie Archeomare's Seger!

Afgelopen week heeft Periplus Archeomare’s Seger van den Brenk, tezamen met de heren J. Opdebeeck en T. Coenen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het boek - Het Oostvoornse Meer: van economische verkeersader tot recreatieplas – Archeologisch onderzoek naar het erfgoed in het Oostvoornse Meer (2014 – 2015) - gepresenteerd.

De publicatie is een bundeling van de resultaten van onderzoeken in 2014 en 2015, aangevuld met informatie van alle bekende vindplaatsen in het meer. Deze informatie kan nu gebruikt worden door de verschillende belanghebbenden en het bevoegde gezagen om een beter beeld te vormen van de eventuele ingrepen die nodig zijn voor het beheer en het behoud van het archeologisch erfgoed in het Oostvoornse Meer.

De publicatie beschrijft het archeologisch onderzoek in het Oostvoornse Meer uitgevoerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in 2014 en 2015. Samen met de informatie van andere onderzoeken door sportduikers, bedrijven en andere overheidsinstellingen geeft dir rapport een goed overzicht van alle bekende archeologische vindplaatsen met hun potentieel en bedreigingen. Dit wetenschappelijk rapport is bestemd voor (maritiem) archeologen, andere professionals en liefhebbers die zich bezig houden met archeologie.

De Eerste honderd uitgaves van het boek zijn reeds verkocht. De tweede editie is (mogelijk) binnenkort verkrijgbaar via Spa uitgevers (https://spa-uitgevers.biedmeer.nl/).


 

  • Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR) 64
  • Het Oostvoornse Meer: van economische verkeersader tot recreatieplas
  • Archeologisch onderzoek naar het erfgoed in het Oostvoornse Meer (2014 – 2015)
  • Auteurs: J. Opdebeeck, T. Coenen en S. van den Brenk
  • ISBN/EAN: 978-90-5799-315-2
  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, 2019
 Terug