Maak kennis met onze collega

Eduard Abliazimov - Senior Software Engineer

Ontmoet Eduard, onze Senior Software Engineer! Eduard is lid geworden van Periplus in december 2023 en brengt meer dan 10 jaar expertise mee in .NET, C#, Microsoft Azure en gedistribueerde systemen. Zijn indrukwekkende loopbaan omvat leidende projecten bij Thomson Reuters en samenwerking met Epson voor het ontwikkelen van innovatieve applicaties.

Vertel ons iets over jezelf

Ik ben een software engineer met meer dan 10 jaar ervaring. Mijn belangrijkste expertisegebieden omvatten .NET, C#, Microsoft Azure en gedistribueerde systemen, waaronder microservices en servicegerichte architectuur. Ik heb de kans gehad om aan verschillende projecten te werken, van het leiden van het Practical Law-product bij Thomson Reuters tijdens mijn tijd bij Epam, tot het ontwikkelen van een oplossing voor digitaal assetbeheer voor de Woman Tennis Association, gehost in de cloud. Ik heb ook samengewerkt met Epson aan een virtuele assistent-applicatie voor hun Moverio Glasses en het verbeteren van hun interne enterprise-tools.

 

Waarom heb je besloten om bij Periplus te gaan werken?

Wat me aantrok bij Periplus was hun expertise in hydrografie en de kans om betrokken te raken bij de ontwikkeling van mapping-applicaties. Gezien het feit dat geodata geheugenintensief is, wist ik dat er interessante uitdagingen zouden zijn om aan te pakken. Bovendien intrigeerde me het domein waarin Periplus opereert, met de focus op offshore windmolenparken en onderwatercommunicatie. Ik was benieuwd naar hoe deze systemen werken en de uitdagingen die zich voordoen tijdens installatie en onderhoud.

 

Waar werk je momenteel aan?

Momenteel ben ik Senior Software Engineer bij het Gridit-ontwikkelingsteam bij Periplus. Gridit is een interactieve kaart waarmee gebruikers verschillende soorten ruimtelijke gegevens kunnen opslaan en analyseren. Het is een spannend project dat mijn interesse in geodata combineert met mijn technische vaardigheden.

 

Vertel ons over een recente prestatie in je werk bij Periplus?

Een van mijn recente prestaties bij Periplus was het implementeren van de bestandsviewer voor Gridit. Dit was een significante toevoeging aan het product, waardoor de functionaliteit en gebruikerservaring werden verbeterd. Daarnaast heb ik tal van problemen met WFS- en WMS-lagen opgelost, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties van onze geodata-rendering zijn verbeterd.

 

Denk je eraan om ons team te versterken? Bekijk onze vacature... of stuur een open sollicitatiebrief!

 Terug